Jongerenhuisvesting « terug

Aan de Tandwielstraat te Rotterdam is in september 2020 jongerenhuisvesting "De Startmotor" gerealiseerd. De Startmotor is in eigendom van Amvest en MVGM verzorgt het gehele beheer.
Het project heeft in 2021 de deelprijs Award Stimulerende Omgevingen van Beste Gebouw 2021 gewonnen.

De Startmotor is een nieuw initiatief in Rotterdam dat jongeren de plek geeft om hun wooncarrière te beginnen. De Startmotor is méér dan een gebouw met woningen. Een uitgebreid programma van collectieve voorzieningen zal de woongemeenschap van 566 appartementen faciliteren. Zo beschikt De Startmotor over sportvoorzieningen binnen en buiten, een loungedak, rooftop gardening, een sportkooi op het dak, inspirerende horeca en nog veel meer... De Startmotor is geen huis, maar een thuis in de stad!

De woningen betreffen voornamelijk eenkamerappartementen vanaf 23 m2 tot 50 m2 voorzien van een balkon. Deze woningen zijn verdeeld in compartimenten waardoor er een kleinere schaal ontstaat; de woongroep. Alle woningen hebben een hoog afwerkingsniveau en veel voorzieningen. In de plint wordt, naast horecafuncties en een commerciële ruimte, een scala aan ondersteunende en recreatieve voorzieningen voor de bewoners gerealiseerd. Daarnaast bevindt zich hier ook een grote fietsten stalling. In de kelder komt een stalling garage met 132 parkeerplaatsen.

De Startmotor huisvest een integraal woonconcept voor jongeren dat zich niet alleen richt op het voorzien van een dak boven het hoofd, maar de jongeren ook begeleidt bij hun eerste zelfstandige stappen in de wooncarrière.

Er wordt ingezet op:

- Community
- Comfort
- Pleasure
- Independence
- Awareness

Alle woningen bevinden zich onder de huurliberalisatiegrens waardoor ze in aanmerking komen voor huursubsidie. Of huurders hiervan gebruik willen maken is een eigen keuze.

Status: opgeleverd